marți, 7 iunie 2016

Tocăniță de iepure cu ciuperci

Ingrediente pentru Tocăniță de iepure cu ciuperci

1/2 iepure
2 linguri unt
1 lingură ulei de măsline
500 g ciuperci brune
4 fire ceapă verde - doar partea albă
1 căpățână usturoi
1 cană vin alb
1 cană apă/supă
1 linguriță cimbru
3 linguri pastă de roșii
sare
piper


Mod de preparare:

Iepurele se taie bucăți potrivite.
Punem untul într-o tigaie la foc potrivit.
Când se topește, călim bucățile de iepure pe ambele părți câte 3-4 minute pe fiecare parte. 
Între timp spălăm ciupercile și se le tăiem în 2-3 felii.
Se călesc în altă tigaie în uleiul de măsline până se rumenesc ușor.
Când iepurele este gata se scoate pe un platou.
În tigaia în care am prăjit iepurele, călim usturoiul curățat și tocat mărunt și ceapa tocată mărunt până se inmoaie.
Adăugăm iepurele, cimbru, vinul alb și apa.
Gătim la foc mic pentru aprox. 40-50 minute până sosul scade.
Adăugăm pasta de roșii.
Condimentăm cu sare și piper.
Adăugăm ciupercile și stingem focul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...