luni, 16 mai 2016

Chifteluțe de dovlecei cu gouda

Ingrediente pentru Chifteluțe de dovlecei cu gouda

1/2 kg dovlecei sau zucchini
1 linguriță sare
100 g făină
2 ouă
30 g leurdă, ceapă verde sau usturoi verde tocat mărunt
150 g gouda
ulei pentru prăjit



Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se curăță și se dau pe răzătoare.
Se pun într-o strecurătoare și se presară sare.
Se lasă minim 30 minute după care se scurg bine.
Se amestecă cu făina cernută, ouăle, leurda tocată mărunt (ceapa sau usturoiul verde), și brânza Gouda rasă.
Condimentăm cu sare și piper.
Se pune ulei la încins într-o tigaie.
Cu o lingură se ia din compoziția de chiftele și se pune în uleiul încins.
Se prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte la foc potrivit.
Se scot pe prosop de hârtie pentru a elimina uleiul în exces.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...