Ingrediente pentru Coaste de porc la cuptor
1,5 kg coaste de porc500 ml suc de roșii
3 linguri ketchup
1 lingură miere
1 căpățână usturoi
1 ardei iute - opțional
1 linguriță ghimbir ras
sare
piper
Mod de preparare:
Coastele de porc se condimentează cu sare și piper.
Se pun într-o tavă cu 2 căni de apă și se acoperă.
Se dă tava la cuptor pentru aprox. 2 ore la 180 grade C.
Între timp amestecăm sosul de roșii cu ketchup-ul, mierea, ghimbirul, ardeiul iute tăiat fin și usturoiul zdrobit.
Condimentăm cu sare și piper.
Scoatem coastele de porc din tavă, aruncăm zeama lăsată și turnăm peste ele sosul de roșii.
Se dă iar tava la cuptor, neacoperită de data aceasta, pentru aprox. 1 oră la 180 grade C.
Coastele se pot întoarce la jumătatea timpului.
Se servesc calde cu garnitură de cartofi copți sau prăjiți.
Ca salată vă recomand salata Coleslaw sau salată de murături asortate.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu