joi, 4 septembrie 2014

Piept de pui cu ciuperci și sos tzatziki

Ingrediente pentru Piept de pui cu ciuperci și sos tzatziki

600 g piept de pui
300 g ciuperci
sare
piper
ulei de măsline

pentru sos:
2 castraveți cornișor
250 g iaurt grecesc
3 căței de usturoi
1 legătură mărar
sare
piper

Mod de preparare:

Începem cu prepararea sosului.
Castraveții se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mari.
Se pun într-un castron, se presară sare și se lasă 5 minute.
Se storc de zeama lăsată și se amestecă cu iaurtul grecesc, usturoiul zdrobit și mărarul tocat mărunt.
Se condimentează cu sare și piper.
Se păstrează la rece până la servire.

Pieptul de pui se taie felii subțiri.
Se condimentează cu sare și piper.
Se stropește cu ulei de măsline și se pune pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare parte.
Se scoate și se aranjează pe  2 farfurii.
Ciupercile se spală, se feliază și se stropesc cu ulei de măsline.
Se pun într-o tigaie de preferat ce nu lipește și se rumenesc ușor, amestecând din când în când.
Când sunt gata se răstoarnă în cele 2 farfurii.
Turnăm câte 2-3 linguri din sosul tzatziki și servim.

Poftă bună!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...