Am devenit dependentă de aceste roșii în bulion sau suc de roșii.
Pentru că toată ziulica gătesc cu așa ceva, anul acesta m-am hotărât să fac și eu aceste conserve minunate - fără conservanți și fără alte E-uri.
Poate multe din cele cumpărate din comerț nu au E-uri, dar ce e făcut de tine în casă e sfânt.
Ingrediente pentru Roșii în suc propriu
roșii
Mod de preparare:
Alegem roșii nu foarte mari să încapă în borcane -cele mai bune sunt cele de tip prunișoară.
Roșiile se spală bine - în mai multe ape.
Punem apă la fiert.
Când începe să clocotească, adăugăm pe rând roșii și le lăsăm câte 1-2 minute.
Se scot într-un castron și se lasă la răcit, apoi se decojesc.
În borcane curate - pregătite din timp, punem câte 5-7 roșii - depinde de mărime.
Separat facem suc de roșii folosind mașina specială ce elimă coaja și semințele.
Acest suc se pune la fiert pentru 20-30 minute.
Când se mai răcește un pic sucul de roșii se toarnă în borcane peste roșiile curățate.
Punem capace la borcane și se fierb în bain-marie.
Se pun în cămară și se folosesc cu încredere peste iarnă ;)
Se pun în cămară și se folosesc cu încredere peste iarnă ;)