Ingrediente pentru Păstrăv cu arome mediteraneene
4 păstrăvi - aprox. 300 g bucata
100 g roșii uscate la soare în ulei
100 g măsline fără sâmburi de preferat negre
8 căței de usturoi
o mână frunze de busuioc proaspete
100 ml vin alb
ulei de măsline
sare
piper negru
Mod de preparare:
Încingem cuptorul la 200 grade C.
Păstrăvii eviscerați se spală bine și se lasă un pic la scurs ori se zvântă cu un prosop de hârtie.
Într-un castron amestecăm roșiile uscate cu măslinele negre, cățeii de usturoi feliați și frunzele de busuioc.
Aranjăm păstrăvii într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline, după ce i-am condimentat cu sare și piper negru măcinat.
Cu jumătate din amestecul de roșii umplem păstrăvii, restul de amestec porționându-l pe fiecare pește.
Stropim cu ulei de măsline și vin alb sec.
Dăm la cuptor pentru 20-25 minute.
Servim pe platou cu salată verde și ornăm cu frunze de busuioc proaspete.
Poftă bună!
Imi place preparatul tau, vin la masa ;)
RăspundețiȘtergereTe astept cu mare drag ;)
RăspundețiȘtergereMmm... ce-mi place pestele tau!!
RăspundețiȘtergereMmm ... stii ce bun a fost? ;)
RăspundețiȘtergere