Pentru că este sezonul caiselor, această prăjitură nu lipsește în nici un an de pe masă - ca să nu mai spun că sunt ani când se face chiar de mai multe ori :)
O prăjiturică plină de savoare, foarte ușor de făcut, dar sunt sigură că și voi știți asta.
Nu-mi rămâne decât să vă explic și varianta mea.
O prăjiturică plină de savoare, foarte ușor de făcut, dar sunt sigură că și voi știți asta.
Nu-mi rămâne decât să vă explic și varianta mea.
Ingrediente pentru Prăjitură cu caise
500 g caise sau 10 bucăți mai mari
10 g zahăr vanilat
200 g făină,
10 g praf de copt
1/2 linguriță sare
4 ouă mari
200 g zahăr
4 linguri ulei
4 linguri lapte
Mod de preparare:
Caisele se spală, se taie pe jumătate, se înlătură sâmburele și se taie cu un cuțitaș partea de lângă codiță.
Se pun într-un castron și se presară zahărul vanilat peste ele.
Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Batem gălbenușurile cu zahărul bine.
Adăugăm uleiul și laptele.
Amestecăm bine - cu un mixer de preferat.
Adăugăm făina cernută și amestecăm până la omogenizare.
Batem bine albușurile.
Încorporăm albușurile în compoziție, amestecînd ușor cu o lingură.
Compoziția se pune într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hîrtie pergament.
Caisele le aranjăm în compoziție una lângă alta.
Se dă la cuptor- preîncălzit la 180 grade C pentru 40-45 minute.
Se lasă să se răcească în tavă.
După ce s-a răcit se poate presăra zahăr pudră.
Poftă bună!
Ce bine arata!! Si ce pufoasa este!!
RăspundețiȘtergereDelicioasa aceasta prajitura!!!
RăspundețiȘtergere