Ingrediente pentru Tăiței de orez cu legume chinezești
200 g tăiței de orez
legume chinezești - gata amestecate în varianta congelată ce conțin:
muguri de fasole Mung,
ardei,
praz,
ceapă,
muguri de bambus,
ciuperci Mun,
sos de soia,
ulei de susan sau măsline
Mod de preparare:
Punem apă la fiert cu un praf de sare.
Când începe să clocotească, oprim focul și punem tăițeii în apă.
Se lasă pentru 5 minute, după care se scot, se clătesc cu apă rece și se stropesc cu puțin ulei de măsline.
În cazul în care folosiți legume crude, ele se pun în proporții egale sau după gust :)
Toate legumele se spală, se curăță și se taie fideluță.
Eu am ales varianta mai sănătoasă - adică fierte în apă pentru 5 minute.
Cealaltă variantă ar fi călite în ulei de susan sau ulei de măsline.
După ce le-am fiert le-am strecurat și le-am clătit cu apă rece.
Se amestecă cu tăițeii de orez și se servesc cu sos de soia.
Servim ca atare, sau ca o garnitură la pește sau de ce nu o fripturică.
Poftă bună!
legume chinezești - gata amestecate în varianta congelată ce conțin:
muguri de fasole Mung,
ardei,
praz,
ceapă,
muguri de bambus,
ciuperci Mun,
sos de soia,
ulei de susan sau măsline
Mod de preparare:
Punem apă la fiert cu un praf de sare.
Când începe să clocotească, oprim focul și punem tăițeii în apă.
Se lasă pentru 5 minute, după care se scot, se clătesc cu apă rece și se stropesc cu puțin ulei de măsline.
În cazul în care folosiți legume crude, ele se pun în proporții egale sau după gust :)
Toate legumele se spală, se curăță și se taie fideluță.
Eu am ales varianta mai sănătoasă - adică fierte în apă pentru 5 minute.
Cealaltă variantă ar fi călite în ulei de susan sau ulei de măsline.
După ce le-am fiert le-am strecurat și le-am clătit cu apă rece.
Se amestecă cu tăițeii de orez și se servesc cu sos de soia.
Servim ca atare, sau ca o garnitură la pește sau de ce nu o fripturică.
Poftă bună!