miercuri, 22 mai 2013

Macrou condimentat

Ingrediente pentru Macrou condimentat

4 bucăți macrou,
sare
piper proaspăt măcinat
zeama de la o lămâie
1 linguriță pudră ghimbir
1 linguriță pudră usturoi
2 linguri sos Tabasco
1 linguriță zahăr
2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Peștele se curăță și se spală bine în mai multe ape.
Capul și coada se înlătură după preferințe- de multe ori arată mai bine în farfurie întreg ;)
După ce zvântăm peștele cu un prosop de hărtie, se crestează ușor pe ambele părți cu un cuțit ascuțit.
Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat și se stropește cu zeama de la o lămâie.
Într-un castron amestecăm uleiul de măsline cu praful de ghimbir și cel de usturoi, sosul Tabasco și zahărul.
Ungem peștii cu acest sos și se pun într-o tavă tapetataă cu hârtie pergament.
Se dau la cuptor pentru 35-40 minute la 180 grade.
Servim imediat cu garnitură de legume.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...