marți, 26 martie 2013

Paste cu spanac la cuptor

Ingrediente pentru Paste cu spanac la cuptor

500 g paste scurte,
500 g spanac decongelat,
5 căței usturoi,
1 ceapă,
50 g unt,
200 ml smântână,
200 g cașaval,
1 praf nucșoară,
1 linguriță busuioc uscat,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Într-o oală punem apă rece la fiert. Adăugăm 1/2 linguriță sare și punem capac să fiarbă apa mai repede.
Între timp curățăm ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.
Topim untul într-o tigaie și călim ceapa cu usturoiul.
Adăugăm spanacul decongelat - spanacul proaspăt  ar fi și mai gustos și mai sănătos :).
Gătim la foc mic pentru max. 5 minute.
Condimentăm cu nucșoară, busuioc, sare și piper.
Când apa începe să fiarbă, adăugăm pastele și se fierb al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Când sunt gata se strecoară și se amestecă cu spanacul.
Se pun într-o formă termorezistentă unsă cu unt.
Se toarnă smântâna peste ele, repartizânduse uniform.
Presărăm cașcavalul ras și dăm la cuptor pentru 25-30 minute.
Poftă bună!

11 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...