luni, 18 martie 2013

Omletă cu ciuperci

Ingrediente pentru Omletă cu ciuperci


4 ouă,
4 ciuperci champignon,
4 linguri lapte,
1 lingură unt sau 2 linguri ulei vegetal,
sare,
piper negru proaspăt măcinat,
2 linguri cașcaval ras.

Mod de preparare:

Ciupercile se curăță cu o perie sau un șervet de hârtie și se taie felii - eu de data asta nu le-am mai spălat ;) și am constatat că sunt mult mai gustoase. 
Acum contează de unde le cumpărați - să aveți încredere că sunt ambalate în condiții igienice.
Într-un castron batem cu un tel cele 4 ouă cu laptele.
Condimentăm cu sare și piper.
Încingem o tigaie care nu lipește.
Topim untul și adăugăm ciupercile în tigaie, aranjându-le pe toată suprafața.
Lăsăm 1 minut să se călească, apoi adăugăm ouăle bătute.
În cazul în care nu doriți să o întoarceți acoperiți cu un capac, dar este riscant să o ardeți.
Fiind pentru 2 persoane, se poate tăia pe jumătate și întoarce mult mai ușor fiecare parte :)
Se servește imediat cu cașcaval ras deasupra - acesta se topește imediat cum se presară.
Poftă bună!

4 comentarii:

  1. O omleta pe gustul meu .......e perfecta :)! O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  2. Aduc eu supa si facem o masa cu ciuperci:)Am mancat chiar aseara omleta cu ciupercile ramase de la supa si ne-a placut mult mai ales ca a fost facuta de d-ra mea:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu mai am ceva de asteptat pana voi manca omleta facuta de piciul meu ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...