miercuri, 6 martie 2013

Ciulama de pui cu ciuperci


Ingrediente pentru Ciulama de pui cu ciuperci

1 piept de pui de aprox. 500 g,
2 linguri unt,
1 lingură ulei,
500 g ciuperci champignon,
1 cană apă,
2 căni lapte,
2 linguri amidon,
3-4 căței de usturoi,
sare,
piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât posibil de aceeași mărime.
Ciupercile se curăță cu o periuță sau un prosop de bucătărie, se taie un pic din piciorușe și se feliază (o ciupercă se taie în 3-4 felii).
Într-o tigaie ce nu lipește topim untul și adăugăm uleiul.
Călim pentru aproximativ 5 minute bucățile de piept de pui.
Se scot și se păstrează la cald.
În aceeași tigaie adăugăm ciupercile și le călim  pentru 5 minute.
Readucem piepul de pui în tigaie și adăugăm o cană cu apă.
Lăsăm să fiarbă încet 5 minute.
Între timp amestecăm laptele cu amidonul, pe care îl adăugăm în tigaie și amestecăm ușor.
Curățăm și tocăm mărunt usturoiul și îl adăugăm în tigaie.
Condimentăm cu sare.
Servim imediat cu piper proaspăt măcinat presărat deasupra.
Pentru că aveam niște rucola prin frigider, am renunțat la celebra mămăliguță.
Poftă bună!

6 comentarii:

  1. Unul din preparatele mele preferate!!

    RăspundețiȘtergere
  2. toata lumea adora ciulamaua de pui ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand eram copil mergeam cu tata la padure si culegeam ciuperci;ce miros aveau,ce culoare,ce gust...:)
    Ciulamaua de ciuperci este una dintre mancarurile copilariei mele!
    DELICIOASA,NU O DAU PE PUI,NEVER!

    RăspundețiȘtergere
  4. :( eu sunt un pic carnivoră, am pus și pui ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...