Celebrul Gazpacho andaluz (ce-și are originile în Spania) modificat și completat cu mici accente mexicane.
Ingrediente pentru Gazpacho mexican
4 roșii mari,
100 ml suc de roșii,
3 linguri pastă de tomate,
1 ceapă mare roșie,
2-3 căței de usturoi,
1 tulpină de țelină,
30 ml oțet alb,
50 ml ulei vegetal,
500 ml apă,
1 lingură mărar proaspăt tocat,
1 linguriță busuioc proaspăt tocat,
1/2 linguriță sare,
1 linguriță jalapeno -ardei iute tocat,
2 castraveți,
1 avocado.
Mod de preparare:
Tăiem cubulețe 3 roșii, după ce le-am spălat bine și se amestecă cu sucul de roșii, pasta de tomate, ceapa tocată și tulpina de țelină tăiată bucățele.
Toate se pun într-un blender sau un robot de bucătărie și se pasează.
La această pastă adăugăm oțetul alb, uleiul și apa.
Amestecăm bine și condimentăm cu sare, busuioc și mărar.
Se curăță de coajă castraveții și avocado, se taie cubulețe împreună cu roșia păstrată și se adaugă în supă împreună cu ardeiul iute tocat mărunt.
Se dă la rece pentru minim o oră, după care se poate servi ornată cu busuioc proaspăt și ceapă verde.
Poftă bună!
Foarte bine arata, si cred ca e gustos.
RăspundețiȘtergereasa este ;) Pupici
RăspundețiȘtergere