marți, 3 iulie 2012

Salată de fasole păstăi cu dovlecei


Ingrediente pentru Salată de fasole păstăi cu dovlecei


400 g fasole galbenă lată,
1 dovlecel,
4 fire de ceapă verde,
1 lingură de mărar proaspăt tocat,
1 lingură oțet de mere cu miere,
o linguriță miere,
o lingură ulei de măsline,
o căpățână usturoi,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Fasolea se spală, se rup capetele și se taie în două.
Dovlecelul se spală, se feliază rondele de 1/2 cm și se înlătură capetele.
Ceapa verde se spală și se toacă mărunt.
Fasolea galbenă se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 10-15 minute.
Dovlecelul se pune și el la fiert separat în altă crăticioară, în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 5-7 minute.
Atât fasolea păstăi, cât și dovleceii se scot într-o strecurătoare, apoi se pun într-un castron.
Amestecăm bine uleiul cu oțetul, usturoiul pisat, mierea și mărarul.
Adăugăm în castron peste păstăi, ceapa verde tocată și sosul preparat.
Condimentăm cu sare și piper.
Amestecăm ușor și dăm la rece.
Servim ca atare sau lângă o fripturică. 
Poftă bună!

Un comentariu:

  1. Hoωԁy just wantеd to giѵe you a quiсk heаԁs uρ.

    Тhe text іn your pοst seеm to bе runnіng off thе scrеen in Opеra.
    I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I figured I'ԁ
    post to let you know. The ԁesign looκ gгeat
    though! Ηopе you get thе problem
    reѕοlved soon. Chеers

    mу weblog schmuck fotografie studio nyc

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...