Ingrediente pentru Salată de ciuperci
250 g ciuperci,
4 roșii,
1 lingură mărar proaspăt tocat,
1 ceapă,
3 căței de usturoi,
3 linguri ulei de măsline,
1 linguriță miere de albine,
1 lingură zeamă de lămâie,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Ciupercile se curăță de pieliță cu un cuțit mic. Toată lumea recomandă ca ciupercile să nu se spele, alegerea este a dvs.
Ciupercile se feliază și se pun pe un grătar (plită) încins în prealabil.
Se întorc după 2-3 minute și se lasă să se frigă și pe partea cealaltă.
Se scot într-un castron.
Spălăm și feliem roșiile după care le aranjăm pe un platou.
Curățăm ceapa, se taie fideluță și se pune peste roșii, apoi adăugăm ciupercile.
Într-un castron amestecăm usturoiul pisat cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, mierea de albine, sare și piper.
Turnăm sosul peste ciuperci și presărăm mărar tocat mărunt.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu