marți, 19 iunie 2012

Salată de cartofi noi


Ingrediente pentru Salată de cartofi noi

1 kg cartofi noi,
4-5 fire ceapă verde,
2-3 căței usturoi,
1 legătură mărar,
200 g smântână,
2-3 linguri ulei,
2-3 linguri zeamă de lămâie,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine și se pun la fiert în apă (punem și un praf de sare).
Se fierb pentru aprox. 15 min (se verifică cu furculița dacă sunt fierți).
Se spală cu apă rece, după care se curăță de coajă.
Se taie în 2 sau 4 în funcție de mărime și se pun într-un castron.
Se stropesc imediat cu ulei și zeamă de lămâie.
Curățăm usturoiul și se pisează. 
Ceapa verde se spală bine și se taie mărunt.
În alt castron amestecăm usturoiul cu ceapa verde, mărarul tocat mărunt și smântâna.
Cartofii se condimentează cu sare și piper.
Se toarnă sosul peste cartofi și se amestecă ușor până la omogenizare.
Se servește rece ornată cu roșii și mărar.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...