luni, 12 martie 2012

Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci



Ingrediente pentru Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci


1 kg cartofi,
500 g ciuperci,
zeama de la o lămâie,
500 g sfeclă roșie,
1 ceapă,
3 linguri unt,
2 ouă,
250 ml lapte,
250 g smântână,
50 g brânză Cheddar,
sare,
piper,
pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se fierb aprox. 25 minute.
Ciupercile se curăță și se feliază, apoi se stropesc cu zeamă de lămâie.
Sfecla se curăță, se feliază, după care se taie fâșii.
Curățăm ceapa, o tocăm și o călim în 2 linguri cu unt.
Adăugăm ciupercile și gătim 5 minute, apoi adăugăm sfecla și mai gătim alte 5 minute, amestecând din când în când.
Adăugăm o căniță cu apă și gătim la foc mic pentru 10 minute.
Condimentăm cu sare și piper.

Curățăm cartofii de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu laptele, smântâna și 2 gălbenușuri.
Condimentăm cu sare și piper.
Batem bine cele 2 albușuri și le adăugăm ușor în compoziția de cartofi.
Într-o formă termorezistentă unsă cu o lingură de unt punem un strat de piure de cartofi (un pic mai mult de jumătate).
Punem legumele și acoperim cu piureul de cartofi, începând din mijloc, lăsând pe margini să se vadă legumele. 
Presărăm brânză Cheddar rasă și dăm la cuptor la foc potrivit (180 Grade C) pentru 25-30 minute.
Servim după 10 minute după ce se scoate din cuptor.
Ornăm cu pătrunjel verde.
Poftă Bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...