joi, 8 martie 2012

Mucenici dobrogeni

Ingrediente:


400 g mucenici,
300 g zahăr,
2 pliculețe zahăr vanilat,
1 linguriță sare,
2-3 lingurițe scorțișoară,
2 lingurițe esență rom,
coaja rasă de la o lămâie,
coaja rasă de la o portocală,
400 g nucă,
3-4 litri apă.


Mod de preparare:


Se pune apa la fiert.
Dacă doriți mai multă zeamă puneți 4 litri.
Adăugăm în apă zahărul, sarea și zahărul vanilat.
Amestecăm bine până se dizolvă.
Când apa a dat în clocot adăugăm mucenicii și lăsăm la foc mic pentru 10 minute, amestecând ușor.
Acoperim cu capac și stingem focul.
După 20-30 minute adăugăm esența de rom, scorțișoara și coaja rasă de portocală și lămâie.
La final adăugăm și nuca măcinată.
Servim reci sau calzi după preferințe, bineînțeles cu 44 pahare de vin :) -cine poate!
Poftă Bună!

2 comentarii:

  1. Din acestia nu am facut niciodata,dar am sa-i incerc sa vad daca-imi plac.Eu am tot mucenici,dar umpluti si copti in cuptor.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu fac și moldovenești și dobrogeni.
    Sunt buni toți!
    pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...