vineri, 9 decembrie 2011

Chefal în sos provensal



Ingrediente:

4 buc. chefal
3 linguri ulei
1 ceapă
5 căței de usturoi
5 linguri de vin alb sec
1 lingură ierburi de provance
sare
piper
500 g roșii (sau o conservă)
pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Se taie capul, coada și aripioarele de la fiecare chefal apoi se răzuiește ușor pentru a îndepărta solzii.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește ușor.
Adăugăm roșiile tocate, usturoiul tăiat feliuțe,vinul, ierburile de provance și pătrunjelul verde tocat mărunt.
Condimentăm cu sare și piper sosul.
Se pune sosul într-o tavă de Jena și se pun bucățile de chefal deasupra.
Se dă la cuptor pentru 30 minute la 200 grade C.
La jumătatea timpului, întorcându-se peștele.

Poftă bună!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...