joi, 14 iulie 2011

Carnati macelaresti de Burdujeni




Ingrediente pentru Carnati macelaresti de Burdujeni


1500 g carne de porc,
500 g carne de vita,
4 lingurite sare,
1 lingurita  piper,
1 lingurita boia de ardei dulce,
1 lingurita boia de ardei iute,
1 lingurita ienibahar,
1 capatana usturoi, 
mate de porc.



Mod de preparare:

Carnea de porc se curata de pielite, se taie in felii subtiri de 1 cm grosime, se freaca cu 3 lingurite de sare, se indeasa bine intr-un vas, se acopera cu hartie pergament si se da la rece 2-3 zile.
Carnea de vita se curata de pielite, se trece prin masina de tocat de doua ori, se amesteca cu 1 lingurita de sare si una de piper, se aseaza intr-un vas, se acopera cu hartie pergament si se da la rece 1-2 zile.
Carnea de porc se amesteca cu cea de vita si se da prin masina de tocat.
Se adauga boiaua, ienibaharul si usturoiul pisat, se amesteca bine si se umplu matele cu aceasta compozitie si se leaga la capete ( cat priveste cantitatea de mate, difera in functie de grosime, oricum ar fi 5 m ar trebui sa fie ultra suficienti).
Daca aveti posibilitatea sa afumati carnatii, acestia se pot consuma si cruzi.
Carnatii proaspeti pot fi prajiti, fierti sau pregatiti pe gratar, dar nu inainte sa-i intepati din loc in loc (asa evitati plesnirea matelor).


Pentru cei care prefera mancarea mai condimentata, se pot mari cantitatile de piper, boia si usturoi.  


Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...