Ingrediente pentru Gulas cu ardei gras
- 1 kg muschi de porc (vita),
- 2 buc ceapa,
- 1 buc ardei gras rosu,
- 1 buc ardei gras verde,
- 50 ml ulei,
- 500 ml supa de legume,
- 1 lingura boia dulce,
- 1 lingurita boia iute,
- 50 g faina,
- 50 g unt,
- 200 ml lapte,
- sare,
- piper.
Galuste:
- 1 ou,
- 2 linguri apa,
- 2 linguri ulei,
- sare,
- faina cat cuprinde.
Mod de preparare:
Incepem cu prepararea galustelor.
Amestecam un ou cu putina apa, ulei,sare si adaugam faina pana obtinem o coca tare.
Din aceasta coca formam un rulou subtire care se taie la 1cm.
Aceste bucatele de coca se apasa putin cu o furculita sa le facem si model.
Se pun in apa clocotita si se lasa sa fiarba 10 minute.
Se tin la cald pana la terminarea gulasului.
Ceapa se curata, se spala si se taie julienne.
Ardeii grasi se curata de seminte si se taie felii.
Carnea de vita se spala, se usuca si se taie bucatele.
Incalzim uleiul si prajim ceapa pana devine aurie.
Adaugam carnea si boiaua si amestecam incontinuu.
Turnam supa si lasam sa fiarba acoperit pana carnea devine frageda.
Separat intr-o cratita preparam sosul bechamel din untul amestecat cu faina si laptele.
Sosul se lasa pe foc pana se ingroasa amestecand incontinuu.
Turnam sosul peste carne si amestecam, adaugam si ardeii grasi, lasandu-se pe foc pana se inmoaie.
Condimentam cu sare si piper.
Gulasul se serveste imediat cu garnitura de galuste si ornam cu ceapa verde tocata marunt.
Pofta Buna!