luni, 16 ianuarie 2012

Tort Amandina



Ingrediente pentru Tort Amandina


BLAT:
6 ouă,
6 linguri zahăr,
3 linguri făină,
3 linguri cacao,
o linguriță praf de copt,
3 linguri ulei.

Sirop:
2 căni apă,
1 cană zahăr,
3 felii lămâie,
esență rom.

Crema:
200 g unt,
100 g zahăr,
100 g ciocolată,
200 g frișcă.

Glazura:
100 g ciocolată,
50 g frișcă.

Mod de preparare:

Pentru blat, se bat bine albușurile cu zahărul. 
Adăugăm gălbenușurile, unul câte unul.
Adăugăm treptat uleiul și la sfârșit făina amestecată cu praful de copt și cacao.
Compoziția se pune într-o formă de tort unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt (în lipsă punem făină).
Se coace la 180 grade pentru 30-40 minute.
Se face testul cu scobitoarea înainte de al scoate din cuptor.
Se lasă la răcit.

Pentru sirop, punem într-o crăticioară apa cu zahărul și feliile de lămâie.
Se dau în clocot și se lasă să fiarbă încet pentru 5 minute.
După ce se răcește se adaugă esență de rom.

Pentru cremă, se freacă bine untul cu zahărul, se adaugă ciocolata topită  și răcită  (atenție, că dacă o puneți caldă se taie untul), iar la sfârșit adăugăm frișca bătută și amestecăm bine până la omogenizare.

Pentru glazură, topim ciocolata, iar când se răcește se amestecă cu frișcă bătută.

Se taie blatul în două.
Se însiropează baza tortului, se pune crema, se acoperă cu celălalt blat care se însiropează.
Se îmbracă în glazură și se ornează după plac.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...