marți, 6 septembrie 2011

Prăjitură cu iaurt și cacao






Ingrediente:

175 g făină,
25 g cacao,
un praf de sare,
3 ouă,
150 g zahăr,
150 g iaurt natur,
100 ml ulei,
coaja si zeama de la o lămâie,
esență rom.

Mod de preparare:

Încingem cuptorul la 180 grade.
Cernem într-un castron făina, cacaua și sarea.
În alt castron batem cu mixerul la viteză mare ouălele cu zahărul, până se albesc.
Adăugăm iaurtul, uleiul, coaja și zeama de la lămâie, amestecând bine după fiecare ingredient.
Adăugăm amestecul de făină cu cacao și la sfârșit esența de rom.
Compoziția o punem într-o tavă (~ 32 x 25 cm) unsă cu unt.
Se coace 35-40 minute.
Se încearcă cu o scobitoare (trebuie să iasă curată scobitoarea când o scoatem din prajitură).
Se taie după ce s-a răcit in pătrățele.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...