marți, 19 iulie 2011

Ficatei de pui a la Provencale






Ingrediente:

500 g ficatei de pui,
3 linguri ulei,
500 g rosii (foarte coapte),
1 capatana usturoi,
100 ml vin alb,
1/2 lingurita plante de Provence,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Ficateii de pui, curatati de pielite, se calesc in uleiul incins, se intorc cat mai des pentru a se praji uniform.
Se presara plantele de Provence si turnam 100 ml apa, amestecand usor.
Rosiile spalate bine, se dau pe razatoarea mica, coaja indepartandu-se.
Usturoiul se curata si se toaca foarte marunt. 
Daca folositi usturoi romanesc, din acela mic si sanatos puneti o capatana intreaga, insa daca folositi din acela chinezesc si mare, o jumatate de capatana este de ajuns.
Adaugam peste ficatei rosiile, usturoiul si vinul alb.
Lasam pentru 10-15 minute sa se combine aromele.
Condimentam cu sare si piper.
Servim cu piure de cartofi si ornam cu rosii.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...