luni, 31 ianuarie 2011

Prajitura alba cu portocale





Ingrediente:
  • 8 albusuri,
  • 250 g zahar tos,
  • 300 g faina,
  • 1 pliculet praf de copt (10 g),
  • un praf de sare,
  • o lingurita zeama de lamaie,
  • 50 g stafide,
  • 100 g nuca,
  • 2 portocale,
  • esenta vanilie,
  • unt.


Mod de preparare:

Portocalele se dau pe razatoarea mica.
Se curata de coaja ramasa si se feliaza.
Se taie bucatele, taind pe nervura, 4 felii le pastram sa le punem deasupra.
Nucile se taie marunt cu un cutit.

Se bat albusele cu mixerul, la care adaugam un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie.
Adaugam si zaharul, putin cate putin.
Adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura usor de sus in jos.
Adaugam nucile, stafidele, esenta de vanilie, coaja de portocala si bucatelele de portocale .

Compozitia o punem intr-o tava unsa cu unt (~20 g).
Distribuim uniform bucatelele de portocala pastrate.

Se da la cuptor la 180 grade pentru 35-45 minute.


Bon Appetit!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...