vineri, 1 octombrie 2010

Pui iute cu fasole rosie

Va place chilli con carne?
Iata ceva asemanator!



Ingrediente pentru Pui iute cu fasole rosie



  • 500 g carne de pui, (piept sau pulpe dezosate)
  • 5-6 linguri ulei,
  • 1 ceapa,
  • 6 catei de usturoi,
  • 1 conserva de rosii fara pielita (400 g),
  • 1 conserva de fasole rosie (800 g ),
  • 1/1 ardei gras verde,
  • 1/2 ardei gras rosu, 
  • 1 ardei iute rosu,
  • 1 lingurita cardamon,
  • 1 lingurita coriandru (uscat)
  • 1 lingurita praf de ardei Cayenne (boia iute),
  • 1 lingurita oregano,
  • 200 ml supa de zarzavat,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucatele mici, sau se poate toca dupa preferinta.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Ardeii se vor taia cubulete. 
Rosiile se vor taia cubulete mici.

Se va pune pe foc o cratita si se va incinge uleiul, se adauga carnea, amestecand din cand in cand.
Adaugam ceapa si amestecam, apoi ardeiul gras, ardeiul iute si usturoiul.

Adaugam si rosiile impreuna cu sosul lor si supa de zarzavat (sau apa in care adaugam o lingurita de vegeta).
Condimentam cu sare, piper, boia, coriandru, cardamon.
Dam la cuptor pentru o ora, dupa care adaugam si fasolea rosie si mai dam la cuptor pentru inca 15 minute.

Servim fierbinte.
Se poate orna cu smantana si patrunjel sau coriandru proaspat.

Bon Appetit!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...