joi, 26 august 2010

Prajitura DALMATIAN


Reteta gasita pe unul din forumurile romanesti, un pic modificata!
Ar fi trebuit numita  un dalmatian murdar!

Ingrediente:

BLAT:
  • 8 albusuri,
  • 200 g zahar,
  • 50 g mac,
  • 50 g nuca de cocos,
  • 4 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt.

CREMA:
  • 500 ml lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 2 plicuri de zahar vanilinat,
  • esenta vanilie.

  • 2 pachete de biscuiti Picnic,
  • 100 ml cafea tare,
  • ciocolata rasa.


Mod de preparare:

Batem foarte bine albusurile cu un praf de sare.
Adaugam zaharul, apoi nuca de cocos, macul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o punem intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (se poate folosi si hartia de copt).
Se da la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.

Intre timp facem crema:
Amestecam galbenusurile cu zaharul.
Laptele rece cu faina.
Amestecam galbenusurile cu laptele si compozitia o punem pe foc mic pana se leaga ca o ciulama.
Dupa ce se raceste adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Se pune crema peste blat, dupa care aranjam biscuitii unul langa altul.
Fiecare biscuite se insiropeaza cu cate 1-2 lingurite de cafea.
Se da la frigider pana a doua zi.
La servire, ornam cu ciocolata rasa.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...