miercuri, 3 martie 2010

Gogosi de post


Ingrediente:

  • 500 grame faina,
  • un cubulet de drojdie (25 g.),
  • 1/2 lingurita sare,
  • 2 linguri zahar,
  • 200 ml. apa calduta,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 lamaie,
  • esenta rom.


Mod de preparare:


Intr-un vas se pune sarea, zaharul, putina apa calda, putina faina si drojdia.
Se amesteca bine si se lasa cateva minute sa creasca.
Se adauga coaja rasa de la o lamaie, esenta de rom, uleiul si restul de apa.
Se amesteca bine ingredientele si se pune putin cate putin din faina, pana se obtine o coca care nu se mai lipeste de maini.
Se lasa la crescut la cald pana isi dubleaza volumul.
Coca crescuta o intindem cu un sucitor pana ajunge la 1,5 cm grosime.
Daca doriti sa le faceti rotunde, taiem coca cu un pahar.
Daca doriti sa le faceti spirale, luam cu mana cate putin din coca si facem betisoare dupa care le rasucim.
Orice forma vom da gogosilor, mai le lasam un pic la crescut.
Incingem niste ulei intr-o cratita si le coacem pe ambele parti.
Le pudram cu zahar si le servim calde simple sau cu dulceata.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...