Tortul DIPLOMAT este solutia unei aniversari deosebite.
Pacat ca sarbatoritul este mult prea mic sa-si dea seama ce minunatie i-a facut mami.
Ingrediente:
piscoturi
5 oua
2 pliculete gelatina dr. Oetker
250g zahar
1 cutie compot ananas
1 portocala, cateva visine- pentru decor
750 ml frisca
putina zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de compot ~ 15 minute.
Dupa care se pune in baie de aburi ~ 3 minute (atentie la gelatina, sa nu fierbeti pentru ca-si pierde calitatile).
Gelatina se va lasa sa se raceasca singura la temperatura camerei.
Bucatile de ananas din compot se taie mult mai mici si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Ouale se amesteca cu zaharul, se bat cu mixerul ~ 10 minute, dupa care se pun la foc mic, pana se face o ciulama.
Cand se raceste ciulamaua se va amesteca cu gelatina racita.
Frisca se bate cu mixerul si se amesteca cu ciulamaua, se adauga si bucatelele de ananas (stoarse de zeama).
Intr-o cratita destul de maricica , care se va uda cu apa, se pune folie de plastic, se aranjeaza fructe dupa preferinte (eu am pus prtocale, visine si ananas).
Se adauga compozitia de tort si se aranjeaza un strat de piscoturi.
Se lasa la frigider pana se intareste (de preferat peste noapte).
Se rastoarna pe platou si se orneaza dupa preferinta.
Eu am ornat tortul si cu forme de ciocolata. Am topit putina ciocolata neagra, vreo 4 patratele. Le-am pus intr-o punga de plastic pe care am introdus-o in apa fierbinte.
Pe o folie de aluminiu am facut bulinute si inimioare. Se lasa la intarit dupa care se desprind cu grija sa nu se rupa.
Am avut 10 inimioare (atatea luni a facut piciul meu).
Bon Appetit!