vineri, 19 februarie 2010

Piept de pui cu struguri


Ingrediente:

  • o ceapa mica,
  • 50 gr struguri negri,
  • 3 linguri ulei,
  • 4 bucati de piept de pui,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingura faina,
  • 125 ml vin alb,
  • 125 ml smantana.

Mod de preparare:

Se curata ceapa si se toaca marunt.
Se spala strugurii si se taie fiecare boaba pe jumatate.
Bucatile de piept de pui se spala si se zvanta.
Se prajesc in ulei incins pe fiecare parte (~ 5 minute pe o parte), pana se rumenesc, dupa care se scot si se lasa deoparte.
Se adauga untul in cratita in care s-a prajit pieptul si se caleste ceapa pana devine sticloasa, se adauga o cana cu apa.
Intr-o cana se amesteca vinul cu faina si se adauga in cratita, amestecand 1-2 minute oana se leaga sosul.
Se adauga smantana, strugurii si se mai fierb 1-2 minute.
Bucatile de piept de pui se pun in cratita (impreuna cu sucul care l-au lasat).
Se condimenteaza cu sare si piper.

Se poate servi cu garnitura de orez (orez sarbesc de exemplu).

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...