marți, 24 aprilie 2012

Salată de leurdă cu ouă

Ingrediente pentru Salată de leurdă cu ouă

2 legături de leurdă,
2 ouă fierte,
2 castraveciori,
2 ridichi,
100 g brânză telemea de vacă,
3 linguri cu iaurt,
o lingură ulei de măsline,
o linguriță muștar,
zeama de la 1/2 lămâie,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Leurda se spală, se lasă la scurs și se taie în bucăți de 3-4 cm, după care se pune într-un castron.
Ouăle se curăță de coajă, se taie în sferturi și se pun peste leurdă.
Castraveciorii se curăță de coajă și se taie rondele, la ridichi se înlătură cotorul și se taie rondele.
Brânza se taie bucățele mici.
Adăugăm atât castraveciorii, ridichile și brânza în castron - repartizându-le uniform.
Preparăm sosul din iaurt, ulei de măsline, muștar și zeama de la jumătate de lămâie.
Condimentăm sosul cu sare și piper și amestecăm bine, apoi se toarnă peste salată.
Se servește imediat.
Poftă bună!

3 comentarii:

  1. Heeyy!!! am citit in careta lui dr menci reinvata sa gatesti pe care am luat-o cu libertatea pentru femei retete ca leurda trebuie rupta,. nu taiata sa-si pastreze calitatile nutritionale

    RăspundețiȘtergere
  2. Anca, ai dreptate!
    De multe ori uit lucrul acesta :(
    Dar se poate tăia cu un cuțit care nu oxidează (de exemplu unul de ceramică)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...