miercuri, 14 decembrie 2011

Chec de post




Ingrediente pentru Chec de post

150 g margarină,
50 ml ulei,
200 ml apă,
1 cană zahăr,
3 căni făină,
10 g praf de copt,
1/2 cană rahat,
1/2 cană stafide,
1 cană nucă,
esentă vanilie.

Mod de preparare:

Într-o oală punem apa cu zahărul, uleiul și margarina la foc mic.
Amestecăm până se topește margarina și zahărul.
Lăsăm să se răcească un pic după care adăugăm esența de vanilie și făina amestecată cu praful de copt.
Apoi încorporăm rahatul tăiat cubulețe, stafidele și nucile tocate cât mai mare.
Compoziția se pune într-o tavă de chec unsă cu ulei.
Se dă la cuptor până se rumenește deasupra adică vreo 30-40 minute la 180 grade C.
Servim după ce se răcește.
Poftă bună!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...