miercuri, 18 mai 2011

Pricomigdale cu ciocolata




Ingrediente:


  • 200 g ciocolata,
  • 200 g migdale sau nuca macinata,
  • 200 g zahar tos,
  • 200 g pudra de cacao,
  • 1 lingurita esenta migdale,
  • 4 albusuri,
  • un praf de sare,
  • o lingurita zeama de lamaie,
  • 50 g zahar pudra.


Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 180 grade.
Tapetam cu hartie pergament 2 tavi.
Ciocolata se da pe razatoarea mare.
Intr-un castron amestecam nuca macinata (cred ca numai in Romania, folosim atat de mult nuca in loc de migdale) cu zaharul tos, esenta de migdale, cacaua cernuta si ciocolata rasa.
Separat batem cele 4 albusuri cu un praf de sare si zeama de lamaie.
Incorporam albusurile usor in amestecul de mai sus si amestecam pana la omogenizare.

Cu o lingurita luam din compozitie si  asezam in tava la distanta de 5 cm.
Le pudram cu zahar din abundenta si le dam la cuptor pentru 15 minute.

Pofta buna!

PS: Mi-au iesit in jur de 36 buc, deci sigur nu reusiti sa le puneti in 2 tavi, dar puteti sa folositi hartia pergament si dupa prima folosire.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...