luni, 31 mai 2010

Pui in stil corsican



Ingrediente pentru Pui in stil corsican



1 pui (circa 1 kg),
sare,
piper,
100g bacon afumat,
150g ciuperci,
500g cartofi,
2 rosii,
3 linguri ulei de masline,
250g masline verzi mari fara samburi,
2 cl coniac.



Mod de preparare:


Se spala puiul, se sterge, se condimenteaza cu sare si piper atat pe dinafara cat si pe dinauntru.
Baconul se taie cuburi.
Se curata ciupercile si se taie bucati potrivite. In caz ca sunt mici, le lasam asa.
Cartofii se curata si se taie bucati mai mari.
Rosiile se taie cubulete.

Intr-o cratita se incinge uleiul de masline si se prajeste baconul.
Se scoate si se pune deoparte.
Se introduce apoi puiul in cratita si se prajeste bine de jur imprejur.
Se scoate si puiul si se lasa deoparte.
Se adauga cartofii, ciupercile, maslinele si rosiile; se sareaza se pipereaza si se inabuse 10 minute.
Adaugam si baconul si mestecam.

Intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei, asezam puiul in mijloc si de jur imprejur legumele inabusite, peste care mai adaugam si o cana cu apa.
Dam la cuptor pentru 60 minute.
Cu 5 minute inainte sa scoatem din cuptor turnam coniacul peste pui.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...