duminică, 11 aprilie 2010

Tiramisu clasic


Ingrediente pentru Tiramisu clasic

  • 6 galbenusuri de ou,
  • 250 gr zahar,
  • 250 gr mascarpone,
  • 500 ml frisca,
  • 300 ml cafea tare,
  • ~ 40 piscoturi,
  • o lingurita cacao.

Mod de preparare:

Se amesteca galbenusele si zaharul cu mixerul pentru 5 minute.
Se pune pe foc o cratita cu apa, in momentul cand apa fierbe, reducem focul si mai batem galbenusele pe baie de aburi pentru 10 minute.
Adaugam mascarpone si amestecam pana se omogenizeaza.
Separat batem frisca pana se intareste, dupa care o adaugam la compozitia de galbenuse.

Pregatim vasul in care vom pune tiramisul, cafeaua si piscoturile.
Piscoturile se introduc in vasul cu cafea pentru o fractiune de secunda si se aranjeaza un strat.
Adaugam o parte din crema, apoi iar un strat de piscoturi imbibate cu cafea, apoi ultimul strat de crema.
Pudram cu cacao.
Lasam la rece pana a doua zi.

Un desert pur si simplu delicios.


Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...