luni, 12 aprilie 2010

Pui in crusta de mustar


Ingrediente pentru Pui in crusta de mustar


un pui (~ 1,5 kg)
sare,
piper,
o ceapa mica,
1 catel de usturoi,
o lingura unt,
3 linguri pesmet,
o legatura de patrunjel tocat marunt,
4 linguri maioneza,
2 lingurite mustar.

Mod de preparare:

Se preincalzesta partea superioara a cuptorului sau grilul.
Ungem o forma termorezistenta cu unt sau ulei.
Transam puiul, se sareaza si se pipereaza bucatile si le asezam cu pielea in jos in vas.
Le punem la cuptor la ~ 15 cm de sursa de caldura pentru 20 minute.
La jumatatea intervalului se intorc.

Intre timp curatam ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
Se prajesc intr-o lingura de unt sau ulei la foc potrivit.
Adaugam pesmetul si patrunjelul, dam cratita de pe foc si o lasam deoparte.
Amestecam si mustarul cu maioneza.

Bucatile de carne se scot, se intorc inca o data si se mai lasa pentru 5 minute.

Se scoate forma din cuptor, se intinde sosul de maioneza cu mustar peste carne.
Presaram amestecul de patrunjel deasupra si mai dam la cuptor 3 minute, cat sa se formeze o crusta rumena.

Garnitura potrivita pentru acest fel ar fi conopida sau broccoli.
Merge de minune si un pahar cu bere rece.

Bon Appetit!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...