miercuri, 24 februarie 2010

Crema de zahar ars


Ingrediente:

  • 15 linguri zahar
  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • un pliculet zahar vanilat
  • o lingurita esenta vanilie (sau rom)

Mod de preparare:

Intr-o cratita destul de inalta, se pune zaharul sa se caramelizeze.
Adaugati si 2 lingurite de apa sa nu se arda.
In momentul cand s-a dizolvat tot, suciti cratita usor sa ajunga si pe peretii laterali.
Oualele se bat foarte bine cu un varf de cutit cu sare.
Adaugati laptele, zaharul vanilat si esenta de vanilie (sau rom).
Se adauga compozitia in cratita peste zaharul caramelizat.
Se introduce la cuptor la 150 grade pentru ~ o ora.
Se poate taia cum doriti, eu am facut mai multe inimioare.


Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...