joi, 3 mai 2012

Plăcintă cu brânză de vaci #3



Ingrediente:


500 + 200 g făină,
200 ml apă,
o lingură zahăr,
1/4 linguriță sare,
25 g drojdie proaspătă.


500 g brânză de vaci,
5 ouă,
5 linguri zahăr,
5 linguri smântână,
5 linguri griș,
esență rom,
100 g stafide,
20 g unt,
50 ml ulei,
zahăr pudră.


Mod de preparare:


Cernem 500 g făina într-un castron.
În mijloc facem o adâncitură în care punem drojdia, zahărul, sarea și apa călduță.
Frământăm bine aluatul și îl lăsăm la loc cald pentru 15-20 minute.
Între timp pregătim compoziția de brânză.
Amestecăm brânza cu ouăle, zahărul, smântâna, grișul, esența de rom și stafidele.
Aluatul se împarte în 4 părți egale.
Pe o planșetă presărată cu făină din belșug se întind cu un sucitor foile una câte una.
Presărăm făină și pe aluat, să nu se lipească de sucitor aluatul.
Întindem o pătrime din compoziția de brânză pe fiecare foaie și rulăm.
Prindem bine capetele.
Foile umplute se pun într-o tavă unsă bine cu unt.
Eu folosesc o tavă Jena de 30 x 23 cm.
Ungem foile cu ulei și le dăm la cuptor, încălzit în prealabil.
Plăcinta se coace pentru 40-50 minute, sau până se rumenește frumos deasupra.
După ce se răcește un pic se pudrează cu zahăr și se taie în bucățele potrivite.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...