vineri, 17 iunie 2011

Prajitura BOEMA




Ingrediente:

Blat:
6 oua,
o cana zahar,
o cana faina,
3 linguri cacao (cu varf),
6 linguri sifon (apa minerala),
3 linguri ulei,
1 pachet praf de copt,

Sirop:
400 ml apa,
200 g zahar,
esenta rom.

Glazura:
50 g unt,
50 ml apa,
200 g ciocolata,
2 linguri cacao,
2 linguri zahar.

Decor:
frisca.


Mod de preparare:

Se bat bine albusurile cu un praf de sare, se adauga pe rand galbenusurile, zaharul, apa minerala si uleiul.
La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao (cernute bineinteles).
Compozitia se coace intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se tine in cuptor pentru 30-40 minute.
Intre timp preparam siropul din apa si zahar. Esenta se adauga dupa ce acesta s-a racit.
Cand blatul s-a racit se insiropeaza si se taie in bucatele potrivite in forma de patrat.

Pentru glazura se pune pe foc apa cu untul, ciocolata, cacao si zaharul.
Se amesteca bine pana la topirea ciocolatei.
Se lasa la racit dupa care se glazureaza bucatile de prajitura si se orneaza cu frisca.
Se pastreaza la frigider pana la servire.
Pofta buna!

PS: Se poate pune si un strat de crema.
Topim 100 g ciocolata, se lasa la racit, dupa care se amesteca cu 100 g frisca batuta si cu 100 g unt.




2 comentarii:

  1. dar zaharul in comozitie cand se adauga

    RăspundeţiȘtergere
  2. Dupa galbenusuri.
    Multumesc de atentionare, o sa modific reteta.

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...