joi, 20 ianuarie 2011

Pui Cacciatore


Ingrediente pentru Pui Cacciatore


  • 1,5 kg carne de pui (copane sau un pui intreg),
  • 400 g ciuperci,
  • 2 buc ceapa,
  • 1 conserva de rosii in suc propriu,
  • 5 catei de usturoi (mari),
  • 100 ml vin alb,
  • 50 ml ulei,
  • oregano,
  • busuioc,
  • sare,
  • piper.


Mod de preparare:

Carnea de pui se spala, se usuca, se condimenteaza cu sare si piper si se pune la prajit in ulei.
Cand carnea s-a rumenit pe ambele parti, se scoate si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas de la prajit, calim usturoiul taiat marunt, ceapa taiata fideluta si ciupercile.
Eu am folosit mini champignon, daca aveti ciuperci mai mari le taiati in sferturi.
Cand ciupercile s-au inmuiat, adaugam rosiile tocate marunt si vinul.
Condimentam totul cu sare, piper, oregano si busuioc si lasam la foc mic pentru 10 minute.
Aranjam carnea de pui intr-o tava, turnam sosul cu ciuperci peste si dam la cuptor pentru 40-50 minute.

Servim cu paste sau paine rustica.

Bon Appetit!

2 comentarii:

  1. super bun puiul cacciatore.l-am facut astazi si am fost tare incantata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asa e! O sa-l mai fac si eu cat mai curand.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...