miercuri, 4 iunie 2014

Ouă Benedict cu sparanghel


                            

Ingrediente pentru Ouă benedict

4 ouă,
4 felii de șuncă sau bacon
4 fire sparanghel
2 chifle moi sau 4 felii de pâine
sare
oțet
ulei de măsline

Mod de preparare:

Curățăm sparanghelul ușor cu un cuțit ascuțit în partea de jos, partea mai lemnoasă se înlătură.
Se spală bine sub jet de apă rece.
Se pune apă la fiert într-o oală. 
Adăugăm un praf de sare și 1 lingură cu unt. 
Aducem la fierbere și stingem focul.
Adăugăm sparanghelul în apă și lăsăm acoperit 2-3 minute, după care se scoate pe un platou.

Punem apă la fiert într-o oală.
Adăugăm un praf de sare și 1-2 linguri cu oțet.
Aducem la fierbere.
Spargem un ou într-un castronel și-l adăugăm în apă.
Îl lăsăm 2-3 minute, după care-l scoatem cu o lingură cu găuri.
Repetăm operația și pentru celelalte ouă.
Se pot fierbe și în același timp, cu condiția să nu se atingă ouăle între ele.
Se taie chiflele în două, se stropesc ușor cu ulei de măsline și se pun pe un gril încins.
Se lasă max. 1 minut - nu dorim decât să le încălzim.
Eu nu am avut chifle la îndemână așa că am folosit felii de pâine rustică.
Pe o farfurie aranjăm 2 jumătăți de chifle, pe care așezăm câte o felie de șuncă sau bacon, oul și turnăm câte 1-2 linguri de sos olandez.
Sosul trebuie să fie cald.
Mai adăugăm și 2 fire de sparanghel și gata un mic dejun copios ;)

Poftă bună!

Un comentariu:

  1. It is actually a nice and helpful piece of info. I'm glad that you shared this useful
    info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.


    Also visit my webpage :: Topher Di Maggio ()

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...