miercuri, 19 iunie 2013

Kolokythokeftedes - Chifteluțe de zucchini și feta

Un aperitiv autentic grecesc, foarte răcoritor în aceste zile fierbinți.
  

Ingrediente pentru Chifteluțe de zucchini și feta

700 g zucchini sau dovlecei
150 g feta
1-2 căței de usturoi
3 fire ceapă verde
1 legătură mărar
1/2 legătură pătrunjel
3 frunze mentă
1 linguriță ouzo (opțional)
2 ouă bătute
făină integrală sau pesmet
sare 
piper
ulei pentru prăjit în cazul în care se prăjesc
sau 2-3 linguri ulei de măsline în cazul în care se dau la cuptor

Mod de preparare:

Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoare.
Se presară puțină sare și se amestecă bine.
Se lasă aprox. 5 minute, după care se storc bine de zeamă.
Se amestecă cu usturoiul pisat, ceapa verde tocată mărunt, verdeața tocată, feta și cele 2 ouă bătute.
Dacă avem la îndemână puțin ouzo, nu ezitați să adăugați, eu nu am avut :(
Adăugăm în compoziție 3 linguri de făină integrală sau pesmet.
Condimentăm cu sare și piper.
Se tăvălesc fie prin făină, fie prin pesmet.
În varianta originală ele se prăjesc în ulei încins.
Eu am preferat varianta mai ușoară.
Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și unsă cu ulei de măsline aranjăm chifteluțele la distanță între ele.
Se stropesc cu puțin ulei de măsline și se dau la cuptor pentru 40 minute- la jumătatea timpului întorcându-se.
Se servesc la aperitiv cu tsatsiki sau pur și simplu cu un sos de iaurt cu usturoi și mărar. 
Poftă bună!

18 comentarii:

  1. Am fost si eu tentata sa fac azi dar nu am apucat. Sunt foarte bune chiftelutele acestea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost atat de bune! Asa ca o sa repet figura cat mai curand ;)

      Ștergere
  2. Bunatate de chiftelute, eu le iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-mi plac! Eu le prefer la cuptor decat prajite in ulei pe foc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, sunt grozave,vreau si eu!
    Am reteta in vedere!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...