vineri, 15 martie 2013

Bulete de cașcaval

Ingrediente pentru Bulete de cașcaval

2 ouă,
250 g cașcaval,
250 g făină,
250 ml lapte,
1 lingură praf de copt,
1/2 linguriță sare,
piper proaspăt măcinat,
ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

Batem bine cele 2 ouă cu un tel.
Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea.
Adăugăm ouăle bătute și amestecăm ușor.
Adăugăm laptele, puțin câte puțin până la omogenizare.
Aluatul trebuie să se desprindă de pe lingură.
Adăugăm cașcavalul ras pe răzătoarea mare și piper proaspăt măcinat.
Se amestecă bine.
Punem uleiul la încins într-o tigaie. Uleiul trebuie să fie de aprox. 5 cm înalțime.
Se pune cu lingurița din aluat în uleiul încins și se prăjesc buletele pe ambele părți.
Trebuiesc supravegheate cu atenție, pentru că se prăjesc foarte repede.
Nu plecăm de lângă ele, altfel le putem arde.
Se scot pe un prosop de hârtie și servesc calde.
Poftă bună!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...