marți, 5 februarie 2013

Salată bavareză cu parizer


Ingrediente pentru Salată bavareză cu parizer

1 kg cartofi,
2 castraveciori în oțet,
200 g parizer,
1 ceapă albă,
1 măr,
1/2 lămâie,
2 linguri oțet de mere cu miere,
1 linguriță muștar,
3 linguri maioneză,
o lingură mărar proaspăt tocat.

Mod de preparare:

Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare.
Se fierb 12-15 minute de când începe apa să clocotească.
Se scot într-o strecurătoare și se lasă la răcit.
Între timp tăiem ceapa fideluță, se presară puțină sare, se freacă bine, apoi se stoarce.
Parizerul se taie feliuțe subțiri, apoi bețișoare.
Castraveciorii se taie rondele - în cazul în care sunt mai mari se taie mai întâi în două pe lungime.
Mărul se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi.
Se taie cubulețe și se stropește cu zeama de la jumătate de lămâie.
Într-un castron amestecăm cartofii cu ceapa, castraveciorii, parizerul și mărul.
Adăugăm oțetul de mere diluat cu 2 linguri apă, muștarul, maioneza și mărarul.
Amestecăm ușor.
Se dă la rece până la servire.
Poftă bună!

4 comentarii:

  1. Salata asta e grozava! Sotul meu isi cumpara cand nu vreau sa-i fac:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai ar trebui sa-i faci cand vrea :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna salatica.. Parizer n-am mai mancat de mult.. desi cand si cand mai pofteam la un parizer afumat :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Simona cred ca nu e rea ideea cu parizer afumat in salata :) Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...