miercuri, 12 decembrie 2012

Rulouri cu nucă și prune uscate - rețetă de post

Ingrediente pentru Rulouri cu nucă și prune uscate

500 g făină,
25 g drojdie proaspătă,
3 linguri zahăr,
250 ml apă,
1 linguriță sare,
3 linguri ulei,
1 linguriță scorțișoară,
3 linguri marmeladă (de preferat de prune),
150 g nucă tocată,
150 g prune uscate fără sâmburi.

Mod de preparare:

Amestecăm drojdia cu zahărul, 2 linguri făină și puțină apa călduță.
Lăsăm să crească până își dublează volumul.
Într-un castron cernem făina și adăugăm drojdia crescută, uleiul, apa, sarea și scorțișoara.
Frământâm bine un aluat, care se lasă la crescut pentru 30-40 minute la loc cald.
Pe o planșetă, unsă cu ulei, întindem aluatul de aprox 30x30 cm.
Se unge cu marmeladă, se presară nuci tocate și prunele uscate tocate mărunt.
Se rulează și se taie bucăți de 2,5 cm. 

Se coc pentru 20-25 min la 190 grade C în cuptor preîncălzit într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.
Poftă bună!

3 comentarii:

  1. eheee, s-au cam terminat de mult, ca au fost prea putine :( trebuie cantitate dubla

    RăspundețiȘtergere
  2. Thiѕ ρage defіnitеly has all of the infо I neeԁed about thiѕ subject and didn't know who to ask.

    Feel free to surf to my webpage fotografie studio schmuck-Set

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...