luni, 5 noiembrie 2012

Ștrudel cu dovleac

Ingrediente pentru Ștrudel cu dovleac

1 pachet foi de plăcintă,
900g dovleac ras,
zahăr (aprox. 150 g),
ulei (aprox 100 ml).

Mod de preparare:

Foile de plăcintă se lasă la decongelat peste noapte în frigider.
Se împart foile în 3 (eu am avut noroc și am avut exact 15 foițe).
Luam una din primele 5 foițe o ungem cu puțin ulei apoi presărăm pe ea o linguriță cu zahăr.
Punem deasupra o altă foiță pe care o ungem cu ulei și presărăm zahăr deasupra.
Continuăm operația până terminăm cele 5 foițe.
Punem o treime din dovleacul ras pe o laterală și presărăm peste dovleac o lingură cu zahăr.
Aducem lateralele 2-3 cm peste dovleac și rulăm.
Ruloul se pune într-o tavă unsă cu ulei.
Procedăm la fel și cu celelalte 2 rulouri.
Se ung cu ulei și se presară puțin zahăr deasupra.
Se dau la cuptor pentru 50-60 minute sau până se rumenesc frumos deasupra.
Se lasă să se răcească și se taie fiecare rulou în 4-5 bucăți.
Se poate presăra zahăr pudră deasupra.
Poftă bună!

5 comentarii:

  1. Tocmai am razuit un dovleac sa-l pun la congelator!:) Gand la gand cu bucurie.:)
    Delicios ,sunt prima!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Yep, un deliciu de te lingi pe degetele. Abia astept sa mai fac odata si sa-l ung cu ou pe deasupra sa se bronzeze frumos :)) pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Fantastic goods frοm уou, mаn.
    I've understand your stuff previous to and you are just too fantastic. I actually like what you've
    aсquired here, certainly like what you arе saying
    and the way in which you sаy іt.
    You mаke it entertаining and you still take сare of to κeep іt smart.
    I cаn't wait to read much more from you. This is actually a terrific site.

    my weblog: schmuck fotografie studio Setup

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...