luni, 15 octombrie 2012

Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane

O tocană delicioasă cu originile în zona franceză Camargue. 


Ingrediente pentru Vită Gardiane

800 g carne de vită,
50 g bacon - slănină afumată,
1 ceapă,
2-3 căței de usturoi,
3 linguri ulei de măsline,
1 cuișor,
2 g coajă de portocală,
30 g măsline verzi,
30 g măsline negre,
1 conservă roșii tăiate în suc propriu,
1/4 linguriță busuioc,
1/4 linguriță oregano,
1/4 linguriță cimbrișor,
200 g apă,
sare,
piper. 

Mod de preparare:

Se taie carnea de vită (de preferat cotlet) în bucăți, se spală și se usucă.
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie mărunt.
Se taie slănina în bucăți mici.
Se călește slănina în ulei, când devine aurie se adaugă ceapa și usturoiul.
Adăugăm carnea, cuișorul (se poate și măcinat), coaja de portocală și se amestecă.
Adăugăm măslinele verzi și negre (fără sâmburi), roșiile cubulețe cu tot cu sucul lor și apa.
Condimentăm cu sare, piper.
Presărăm busuioc, oregano, cimbrișor și amestecăm.
Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 60 minute.
Se scoate la jumătatea timpului și se verifică dacă are destulă apă, dacă nu, se mai adaugă.
Servim fierbinte cu garnitură de orez natur sau orez cu legume.

Poftă bună! 

2 comentarii:

  1. Si eu am facut tocanita in weekend, dar alta combinatie insa tot de vita. Imi plac tocanitele de vita, si combinatia ta imi place mult! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, vita este mai gustoasa decat porcul (dupa parearea mea:)) Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...