miercuri, 26 septembrie 2012

Bere de ghimbir

O bere foarte ușor de făcut acasă și slab alcoolizată.
După îndelungi încercări, am decis că această varianta este preferata mea, aromatizată cu lămâie.

Ingrediente pentru Bere de ghimbir

2 litri apă plată,
100 g zahăr,
50 g ghimbir,
1/2 lămâie,
4 g drojdie proaspătă.

Mod de preparare:

Într-un recipient (de preferat de sticlă) se toarnă apa.
Adăugăm zahărul, drojdia și sucul de la 1/2 lămâie.
Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică (dacă preferați să folosiți și coaja (eu o folosesc întotdeauna), atunci trebuie spălat bine înainte ghimbirul).
Coaja de lămâie fie se toacă foarte mărunt, fie se macină bine împreună cu ghimbirul într-un blender.
În cazul în care folosim blender-ul, trebuie să adăugăm și 1 litru de apă (din cele 2).
Se va agita bine sticla pentru a se amesteca bine ingredientele.
Se va lăsa la fermentat pentru 24-36 ore, în funcție de temperatura mediului în care se ține sticla.

Se trece printr-un strecurătoare fină, sau se poate folosi chiar un tifon și se ține la frigider până la consumare.
Se consumă rece.

PS: Se mai poate aromatiza cu mentă :)
Eu întotdeauna fac cantitate dublă, atât de repede se consumă :))

6 comentarii:

  1. Pai, e cinstit? Da, stiu, cinstit si sanatos :-).

    RăspundețiȘtergere
  2. yep :(
    Cea din comerț nu e așa bună ca a mea :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Super, bere facuta in casa!!! Asta e o chestie foarte faina, am sa o fac si eu pentru sotul meu!! Multumesc mult de reteta. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. It's going to be end of mine day, however before ending I am reading this great paragraph to improve my experience.

    my weblog ... Kamera für schmuck fotografie studio

    RăspundețiȘtergere
  5. se lasa la fermentat inchisa ermetic? sau se elibereaza din cand in cand? sau se tine deschisa?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...