luni, 28 mai 2012

Aripi de curcan la cuptor



Ingrediente pentru Aripi de curcan la cuptor


4 aripi de curcan,
sare,
piper,
1-2 crenguțe rozmarin,
2 lingurițe boia dulce,
200 ml vin roșu,
200 ml apă,
2-3 căței de usturoi,
2-3 linguri ulei.

Mod de preparare:

Aripile se spală, se taie în două și se condimentează cu sare și piper (de preferat proaspăt măcinat).
Așezăm bucățile de carne într-un vas termorezistent.
Într-un castron amestecăm vinul roșu (de preferat sec) cu apa și uleiul.
Usturoiul se curăță și se presează cu lama unui cuțit, cât să se crape un pic.
Adăugăm peste aripile de curcan amestecul de vin cu apă și ulei, usturoiul și rozmarinul curățat de pe crenguțe.
Presărăm boiaua de ardei peste aripile de curcan.
Acoperim vasul termorezistent cu capac și dăm la cuptor pentru o oră.
După o oră se scoate capacul și se mai lasă pentru alte 30-40 minute în cuptor, stropind aripile de curcan din 10 în 10 minute cu sosul din tavă, până se rumenesc frumos.
Servim cu garnitura preferată.
Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Usor,gustos si simplu ! Imi place !:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Yοu can definitely sеe your skillѕ within thе work you ωrite.
    The ωorld hopes foг more passionate writers likе you who aren't afraid to mention how they believe. All the time go after your heart.

    Feel free to surf to my blog - schmuck fotografie studio Zubehör

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...