marți, 6 martie 2012

Sufleu Ratatouille


Ingrediente pentru Sufleu Ratatouille


1 kg cartofi,
1 ardei gras galben,
1 ardei gras roșu,
1 ardei gras verde,
1 dovlecel,
3 cepe,
3 linguri ulei,
150 g brânză Cheddar,
250 g smântână,
2 ouă,
sare,
piper,
1 linguriță rozmarin,
1 linguriță măghiran,
1 linguriță busuioc.

Mod de preparare:

Cartofii se spală și se pun la fiert pentru 20 minute, după care se lasă să se răcească.
Curățăm ceapa și se taie feliuțe.
Curățăm ardeii, se îndepărtează cotorul și semințele și se taie felii.
Dovlecelul se spală și se taie rondele.
Călim ceapa în ulei până devine aurie apoi se scoate într-un castron.
Se călește dovlecelul 1-2 minute și se pune peste ceapă.
Se călesc și ardeii 1-2 minute, după care readucem ceapa și dovleceii în tigaie și amestecăm ușor.
Condimentăm legumele cu sare, piper, rozmarin, măghiran și busuioc.
Încingem cuptorul la 200 grade C.
Într-o formă termorezistentă unsă cu unt, aranjăm cartofii curățați de coajă și tăiați rondele.
Peste cartofi punem legumele.
Dăm pe răzătoare 100 g brânză Cheddar și o amestecăm cu smântâna și ouăle.
Condimentăm cu sare și piper.
Compoziția de brânză cu smântână se adaugă peste legume.
Adăugăm și restul de brânză Cheddar dată pe răzătoare.
Se dă la cuptor pentru 30 minute.
Se lasă 10-15 minute să-și tragă sufletul , apoi servim.
Poftă Bună! 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...